سلامتی

 18 خواص دارچین برای سلامتی

خواص دارچین

خواص دارچین امروزه به صورت علمی ثابت شده و مصرف آن به میزان مناسب برای کنترل و درمان برخی بیماری‌ها به افراد توصیه می‌شود. دارچین یک ادویه با منشا آسیایی بوده که خواص آن سبب محبوبیتش در سرتاسر جهان شده است. دارچین علاوه بر اینکه عطر و طعم بی‌نظیری به غذا‌ها و دسر‌های کشور‌های مختلف جهان می‌بخشد به علت فواید فراوانی که دارد، از ادویه‌های مورد علاقه متخصصان تغذیه و افرادی است که سبک زندگی سالم را سرلوحه خود قرار داده‌اند. این ادویه سرشار از فلاونوئیدها مانند اوژنول، هسپریدین و لینائول است و دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است؛ بنابراین از مهمترین خواص دارچین پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان و دیابت است.

مصرف دارچین فواید زیادی برای بدن دارد؛ زیرا حاوی مقادیر زیادی سینامالدئید است. این ماده متابولیسم بدن را افزایش می‌بخشد که باعث سوزاندن چربی بدن و بهبود تمرکز می‌شود. پس این ادویه برای کسانی که به دنبال بهبود وضعیت جسمی و روحی خود هستند توصیه می‌شود.‌

دارچین چیست؟

دارچین ادویه‌ای است که از سریلانکا، کشوری کوچک واقع در قاره آسیا، نشأت می‌گیرد و از ساقه درختی به همین نام به دست می‌آید، خواص دارچین در مقایسه با سایر ادویه‌ها بیشتر است و از آن برای درمان برخی بیماری‌ها، ارامش روحی، کاهش اضطراب و استرس به طرق مختلف مانند سوزاندن چوب دارچین یا به صورت خوراکی استفاده می‌شود. دارچین به صورت آسیاب شده یا چوب دارچین در کیفیت‌های مختلف در بازار موجود است و می‌توان بنا بر نوع مصرف خود یک نمونه را خریداری کنید.‌‌

ارزش غذایی دارچین بسیار بالا است و هر ۱۰۰ گرم دارچین حاوی 315 کالری، 10 گرم اب، 3.9 گرم پروتئین، 3.2 گرم چربی، 55.5 گرم کربو هیدرات، 26 میکروگرم ویتامین A، 28 میلی گرم ویتامین سی، 1230 میلی گرم کلسیم 38 میلی گرم آهن، 56 میلی گرم منیزیم،500 میلی گرم پتاسیم، 26 میلی گرم سدیم،61 میلی گرم فسفر و 2 میلی گرم روی است‌.‌

دارچین چه فوایدی دارد؟

 بدون اغراق دارچین از آن دسته گیاهان است که خواص بیشماری برای کنترل و درمان برخی بیماری‌ها دارد. خواص دارچین برای کنترل دیابت، خواص دارچین برای کم‌ کاری تیروئید، خواص دارچین برای سرما خوردگی و … طبق تحقیقات علمی اثبات شده‌است.

همچنین خواص دم کرده دارچین برای افرادی که بیماری هایی مانند آلزایمر و تومور مبتلا هستند، مورد تایید محققان قرار گرفته است. خواص این ادویه معطر شامل موارد زیر می‌شود:

 کنترل دیابت

دارچین با افزایش حساسیت به انسولین به کنترل سطح قند خون کمک می‌کند. یک ماده عالی برای بیماران دیابتی است.

 خواص دارچین برای گوارش

این ادویه همچنین دارای اثرات ضد باکتری، ضد اسپاسم، پروبیوتیک و ضد التهابی است که این اثرات خواص دارچین برای اسهال را تایید می کند. این ماده در کاهش نفخ و درمان اسهال و سایر مشکلات گوارشی بسیار مفید است.

کاهش عفونت دستگاه تنفسی

خواص دارچین برای عفونت دستگاه تنفسی نیز توسط محققان تثبیت شده است. این ماده دارای خواص ضد ویروسی است که از سرماخوردگی و آنفولانزا جلوگیری می‌کند.

خواص ضد قارچ

از دیگر خواص جوشانده دارچین درمان قارچ‌های پوستی است، با مصرف دمنوش دارچین می‌توان میزان مصرف داروهای استروئیدی پر عوارض را کاهش داد.

 کاهش خستگی و اضطراب

نوشیدن دمنوش دارچین و دود کردن چوب آن انرژی بدن را بالا می‌برد و در بهبود وضعیت روحی بسیار موثر است و استرس را کاهش می‌دهد.‌

خواص دارچین برای پوست

در طب سنتی به استفاده از دارچین برای روشن شدن پوست تاکید زیادی شده است؛ زیرا دارچین سلول‌های مرده را از بین می‌برد و به شفافیت و طراوت پوست کمک می‌کند.

فواید دارچین برای پوست

 کنترل کلسترول

از دیگر خواص دارچین مبارزه با کلسترول‌های مضر برای بدن است؛ زیرا این ماده آنتی اکسیدان بسیار زیاد دارد.

کنترل اشتها

از آنجایی که این ادویه سرشار از فیبر است، احساس سیری را در فرد ایجاد می‌کند که باعث کاهش اشتها و گرسنگی می‌شود.

 کمک به کاهش وزن

این ادویه باعث بهبود حساسیت بافت به انسولین شده و از تجمع چربی در بدن جلوگیری می‌کند. علاوه بر این، دارچین گرمازا است و باعث افزایش متابولیسم در بدن و سوختن کالری‌ها می‌شود که مجموع این عوامل به کاهش وزن شما کمک می‌کند.

تحریک میل جنسی

از دیگر خواص دارچین تحریک میل جنسی است. این ماده با بهبود گردش خون میل جنسی را در افراد تحریک می‌کند.

برطرف کردن بوی بدن دهان

برطرف کردن بوی بدن دهان از خواص خوردن چوب دارچین است. با جویدن چوب دارچین دهان شما حتی پس از خوردن سیر یا پیاز خوش‌بو می‌شود.

از بین بردن آکنه

اثر ضد باکتریایی دارچین به حذف سلول‌های مرده پوست کمک می‌کند؛ از این‌رو یک ماده عالی برای حذف آکنه از سطح پوست است. همچنین پوست را روشن‌ و لطیف می‌کند.

درمان دردهای قاعدگی

از مهمترین خواص دارچین درمان درد‌های قاعدگی است. دارچین با افزایش گردش خون، میزان ترشح پروستاگلاندین (هورمونی که مسئول ایجاد گرفتگی و انقباض است) را کاهش می‌دهد.

کاهش فشار خون

اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارچین به شل شدن رگ‌های خونی و خنثی کردن رادیکال‌های آزاد و در نتیجه کاهش فشار خون کمک می‌کند. همچنین این ماده در کاهش کلسترول بد (LDL) و تری گلیسیرید موثر است.

خواص دارچین در طب سنتی

دارچین یکی از ادویه‌های بسیار قدیمی است که از دوران باستان تا به حال برای خوش طعم کردن غذاها، معطر کردن مراسم مذهبی و درمان برخی بیماری‌ها از آن استفاده می‌شود. این ماده به دلیل خواص بی‌شماری که دارد توسط پزشکان طب سنتی در شرق آسیا به تنهایی یا در ترکیب با دیگر مواد غذایی استفاده می‌شده و این ماده در خاصیت را به تمام جهان معرفی کردند. در طب سنتی ایرانی نیز حکیمان از دیرباز تا به حال به خواص دارچین آشنایی داشته‌اند و مصرف آن را برای تسکین برخی دردها و درمان بیماری‌ها توصیه می‌کنند. از دید طب سنتی چوب دارچین طبع گرم و خشکی دارد که به صورت روغن استعمالی یا خوراکی مصرف آن توصیه می‌شود.

خواص چوب دارچین در بیماری‌های قلبی عروقی

از دید طب سنتی دارچین حاوی آنتی اکسیدان است، که سطح کلسترول خوب در بدن را افزایش می‌دهد و در عین حال از افزایش کلسترول بد و مضر پیشگیری می‌کند.‌ برای کاهش خطرات قلبی و عروقی کنترل سطح این دو کلسترول در بدن اهمیت بالایی دارد.‌ همینطور دارچین به دلیل خواص آنتی اکسیدانی در کنترل سرطان‌ها به خصوص روده بزرگ بسیار موثر است.‌

خواص دارچین برای اسهال و بیماری‌های گوارشی

 در طب سنتی برای درمان اسهال و بیماری‌های گوارشی بر مصرف دارچین بدین نحو تاکید شده است، چوب دارچین را با آب جوش مخلوط کنید و به مدت سی دقیقه روی بخار کتری دم کنید. پس از حاضر شدن دمنوش یک قاشق عسل به آن اضافه کرده و سپس میل کنید. همچنین این دمنوش برای تسکین درد مفاصل، استخوان و کنترل دیابت نیز موثر است.

خواص دارچین برای کاهش وزن

از دیگر خواص دارچین در طب سنتی مصرف آن برای کاهش وزن و کنترل اشتها است. با مصرف متناسب عرق دارچین به همراه رژیم غذایی در مدت زمان کوتاهی به تناسب اندام می‌رسید و بافت ماهیچه‌ای جایگزین چربی‌ها می‌شود. عصاره دارچین متابولیسم بدن را افزایش می‌دهد و سبب کالری سوزی بالا و حذف چربی‌ها در مدت زمان کوتاهی خواهد شد.

خواص دارچین برای تسکین درد مفاصل و استخوان‌ها

از دیگر خواص دارچین تسکین درد مفاصل و سر درد است. برای بهره‌گیری از این خواص درمانی دارچین را به صورت روغن استفاده کنید.‌

سوزاندن چوب دارچین چه فوایدی دارد؟

خواص چوب دارچین اعم از بخور دادن یا مصرف خوراکی آن برای مصرف‌کنندگان بسیار زیاد است.‌ اگر نمی‌دانید که سوزاندن چوب دارچین چه خواصی دارد،ما شما را با تمام این خواص از جذب ثروت گرفته تا از بین بردن استرس و اضطراب آشنا خواهیم کرد.‌ از مهمترین فواید سوزاندن چوب دارچین این است که محیط را ضد‌عفونی می‌کند، همچنین حشرات مزاحم را از محل زندگی شما دور می‌کند.

سوزاندن چوب دارچین

سوزاندن چوب دارچین سبب ایجاد رایحه خوش در محل سکونت یا محل کار شما می‌شود. بخور دارچین در کنار معطر کردن محل سکونت شما احساس آرامش نیز به افراد می بخشد. کسانی که به قانون فنگ شویی معتقدند، سوزاندن چوب دارچین را در ساعات نخستین روز خوش یمن می‌دانند و بنا بر اعتقاد آن‌ها سبب جذب ثروت به سوی افراد می‌شود؛ از این رو افراد بسیاری چوب دارچین را در طی روزهای خاصی از هفته می‌سوزانند تا یک روز پر درآمد داشته باشند و افراد زیادی در سرتاسر جهان به این موضوع علاقه‌مند شده‌اند.  

برای بهره‌گیری از این خواص چوب دارچین نیاز به هیچ‌گونه ابزار یا وسایل خاصی ندارید و به راحتی می‌توانید آن را در خانه بسوزانید. برای این کار کافی است که چوب دارچین را روی حرارت ملایم گاز به صورت مستقیم تا زمانی که دود کند، قرار دهید. با انتشار دود در خانه به دلیل خواص ضد باکتریایی این ماده بسیاری از میکروب‌ها و باکتری‌ها از بین می‌روند، همچنین خانه با یک ماده طبیعی معطر می‌شود. برای افرادی که به خوشبوکننده‌های شیمیایی حساسیت دارند، سوزاندن چوب دارچین توصیه می‌شود. علاوه براین انتشار بوی دارچین در خانه حس آرامش به افراد القا می‌شود و استرس و اضطراب را در افراد دور می‌کند، در بسیاری از جلسات مدیتیشن نیز برای تمدد اعصاب از بخور‌های طبیعی مانند بخور دارچین استفاده می‌شود.

مضرات دارچین

 با اینکه خواص دارچین بی‌شمار بوده و از جنبه علمی نیز اثبات شده است، اما نمی‌توان منکر مضرات آن شد. دارچین برای افرادی که حساسیت به این ماده دارند و همچنین برای کبد مضر است. خواص و مضرات دارچین برای کبد کاملا نسبی است و به میزان مصرف آن بستگی دارد.

به طور کلی دارچین فقط برای کسانی ضرر دارد که به آن آلرژی دارند یا اینکه آن را به مقدار زیاد مصرف می‌کنند. اگر می‌خواهید از مضرات دارچین دور بمانید آن را در حد تعادل مصرف کنید. مضرات دارچین شامل موارد زیر می‌شود:

به کبد آسیب می‌رساند

دارچین منبع غنی ماده‌ای به نام کومارین است، اگر این ماده بیش از حد مصرف شود، سبب سمی شدن کبد و آسیب به آن می‌شود.

 ریسک ابتلا به سرطان را بالا می‌برد

از آنجایی که دارچین حاوی کومارین است، بر اساس مطالعات انجام شده بر روی حیوانات، مصرف زیاد این ماده سبب رشد سلول‌های سرطانی می‌شود. البته این آزمایشات بر روی انسان انجام نگرفته و تایید نشده است.

به دهان آسیب می‌رساند

این ادویه دارای ماده ای به نام سینامالدئید است که در صورت حساسیت و با مصرف زیاد باعث ایجاد زخم در دهان می‌شود. اما اگر به این ماده آلرژی ندارید، هیچ مشکلی برای شما پیش نمی‌آید.‌

 سطح قند خون را بسیار پایین می‌آورد

دارچین یک ماده عالی برای کاهش سطح قند خون است، ولی اگر بیش از حد مصرف شود، میزان قند خون بدن بسیار پایین می‌آید و باعث هیپوگلیسمی شود.

مشکلات تنفسی به وجود می‌آورد

از دیگر عوارض دارچین ایجاد مشکلات تنفسی است، ابن به دلیل بافت و ماهیت این ماده بوده که قابل استنشاق است و امکان دارد باعث سرفه، خفگی در افراد شود. افراد مبتلا به آسم، بیماری‌های تنفسی و آلرژی به سینامالدئید باید در استفاده از ماده احتیاط کنند.

با برخی از داروها تداخل پیدا کند

در صورتی که داروی خاصی مصرف می‌کنید،‌ حتما تداخل داروها با دیگر مواد غذایی مانند دارچین را بررسی کنید. دارچین اغلب با داروهای دیابت، بیماری‌های قلبی یا کبدی تداخل دارد و که اگر پس از مصرف این داروها مقدار زیادی از این ادویه مصرف شود، ممکن است عوارض جانبی آنها تشدید شود.

مصرف دارچین برای چه کسانی توصیه نمی‌شود؟

از خواص بی‌شمار دارچین که بگذریم، مصرف این ادویه خوش رایحه و‌ خوش طعم به همه افراد توصیه نمی‌شود. افرادی که به ادویه‌ها آلرژی دارند و همچنین کسانی که از دارو برای درمان دیابت، فشار خون بالا یا بیماری قلبی استفاده می‌کنند، باید دور دارچین را خط بکشند. همینطور مصرف این ادویه علیرغم اینکه از نظر علمی ثابت نشده است، برای زنان باردار و شیرده نیز توصیه نمی‌شود؛ زیرا با ایجاد انقباضات در رحم، خطر سقط جنین را افزایش می‌دهد.‌ اگر از بیماری خاصی رنج می‌برید، حتما پیش از مصرف دارچین با پزشک معالج خود صحبت کنید، تا اطمینان یابید که می‌توان این ادویه را به رژیم غذایی اضافه کنید یا خیر.

 با مصرف متناسب دارچین سلامتی‌تان را تضمین کنید

خواص دارچین در مقایسه با سایر ادویه‌ها بسیار فراوان است؛ زیرا این یک ماده طبیعی و عاری از هر‌گونه ‌مواد مضر است و مصرف متناسب آن آسیبی به سلامتی شما نمی‌رساند. دارچین بر خلاف سایر ادویه‌ها طعم تند و شیرینی دارد؛ از این‌رو می‌توان از آن هم برای تهیه دسرها، کیک‌ها و هم غذ‌اهای مختلف استفاده کرد. دارچین را به صورت تازه مصرف و از فروشگاه سالمیان خرید کنید تا از طعم و عطر بی‌نظیر و واقعی آن لذت ببرید.

برای خرید با کیفیت ترین الدویه ها شما میتوانید به فروشگاه اینترنتی ادویه سالمیان مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *